Etusivu
Esittely

Maantiede
Kulttuurit
Uskonnot
Historia
Magia ja Psi
Legendat
Sekalaista

Yhteisö
Linkit
Arcana Exchange

Ota yhteyttä
Tekijät
Vieraskirja
Encyclopedia

Esittely

Tervetuloa fantasiamaailma Melnin sivuille. Tämä esittelyosio antaa pienen pintaraapaisun siitä mitä on luvassa pidemmässä tarkastelussa. Jos jossain vaiheessa tulee jotain kysyttävää, älä epäröi kysyä sitä ylläpidolta tai jos huomaat jonkun seikan johon sinulla on selkeä parannusehdotus tai -idea, älä epäröi tuoda ideaasi julki. Tämän voit tehdä lähettämällä sähköpostia suoraan ylläpidolle tai sitten postittaa ehdotuksesi/kommenttisi keskustelufoorumillemme.

Sivuston kehityksen historia

Melnin tekijät olivat aikojen alussa tyytymättömiä valmiisiin kampanjamaailmoihin, josta syntyi idea tehdä oma maailma. Ajan kuluessa mittasuhteet kasvoivat niihin mittasuhteisiin, että oli järkevä vaihtoehto tuoda esille, mitä olimme saaneet aikaan. Kaikki alkaa pienestä, niin alkoi myös tämänkin sivuston kehitys. Se ei ole niinkään merkillepantavaa, että olemme saaneet näin paljon aikaan useiden kehitysvuosien aikana, vaan se, että kehitys ei ole pysähtynyt ja maailman kehittäminen vain kiihtyy entisestään. Yksi asia ei ole muuttunut alkuajoista ja se on "laatu ennen määrää" käsite. Haluamme luoda maailmaa huolella, emme hätiköiden ja toivottavasti tämä näkyy tuotoksesta myös ulospäin.

Meln on yksityiskohtaisesti ja värikkäästi kuvattu kotikutoinen fantasiamaailma. Melniä voidaan käyttää taustamaailmana missä tahansa fantasiaroolipelisysteemissä. Uutta materiaalia ja kuvauksia, sekä sekalaista tietoa kehitetään kaiken aikaa ja pyritään lisäämään sivuille vähintään kerran kuukaudessa, yleensä aina täydenkuun aikaan.

Meln on täysin ilmainen ja sitä voidaan vapaasti käyttää ja kopioida omaan käyttöön. Levittäminen ja julkaiseminen ilman lupaa on kiellettyä.

Huom. Meln on fantasiaroolipelejä varten luotu Kampanjamaailma. Perinteiseen roolipelaamiseen tarvitset jonkinlaisen sääntösysteemin ja pari kaveria. Nämä sivut eivät itsessään sisällä minkäänlaista tietokoneroolipeliä tai sääntösysteemiä mihinkään peliin. Sivut kuvailevat elävän ja monella tapaa erilaisen maailman, jossa nykyään oikeasti elämme. Fantasiaroolipelejä harrastavat ihmiset voivat ainoastaan käyttää tätä maailmaa pohjana omille roolipeli-kampanjoilleen. Täällä sivuilla voidaan roolipelejä pelata ainoastaan Arkana-chatissa tai Forumilla "tarinankerronta-muodossa.

Mitä roolipelit ovat?

Näiltä sivuilta löytyy massiivinen määrä maailmaan liittyvää materiaalia ja kaikki on jaettu eri osa-alueisiin. Seuraavassa hieman yksityiskohtaisempaa tietoa eri osa-alueista.

Maantiede

Maantiede-osiosta löytyvät luonnollisesti kaikki Melnin kartat maastokartoista kaupunkien ja kylien ja jopa yksittäisten rakennusten karttoihin ja kaikki muut maantieteeseen liittyvät asiat. Kaikki karttamme ovat käsin piirrettyjä ja mahdollisimman yksityiskohtaisia. Monet kartoista ovat zoomattavia, eli klikkaamalla on mahdollista zoomata haluttua aluetta suuremmaksi ja tarkemmaksi.

Maantiede-osio sisältää karttojen lisäksi myös tietoa Melnin valtioista, sekä kaupungeista ja kylistä. Osio sisältää myöskin erilaisten huomionarvoisten paikkojen kuvauksia, matkalaskurin, jonka avulla voi selvittää helposti eri kaupunkien ja kylien välisiä etäisyyksiä ja matka-aikoja, sekä maisemakuvagallerian, jossa on tarkasti renderoituja maisemakuvia eri puolilta Melniä.

Kulttuurit

Kulttuurit osiosta löytyvät tiedot kaikista Melnissä elävistä pääroduista, eli ihmisistä, haltioista, kääpiöistä, paladreista, puolituisista ja jättiläisistä. Kaikista pääroduista on lisäksi useita eri variaatioita. Osio sisältää myös tietoa monista ainutlaatuisista ja Melnille tyypillisistä hirviöistä ja vähäisemmistä olennoista. Kaikkien rotujen ja hirviöiden kuvaukset on kirjoitettu ilman mitään numeerisia tietoja, koska nämä tiedot ja niiden esitystavat poikkeavat toisistaan hyvinkin paljon pelisysteemistä riippuen. Mahdollisesti tulevaisuudessa julkaisemme myös numeerisia tietoja joillekin pelisysteemeille, joita sitten voidaan käyttää suuntaa antavina tietoina konvertoitaessa rotuja eri pelisysteemeille.

Eri roduista on pyritty kertomaan mahdollisimman yksityiskohtaisesti mm. niiden alkuperästä, elintavoista, kulttuurista, historiasta ja osasta Melnissä ja Melnin historiassa.

Historia

Historia osio sisältää kuvaukset Melnin eri aikakausista ja niiden tapahtumista ja vaikutuksista maailmaan. Osiota tullaan tulevaisuudessa täydentämään mm. legendoilla ja tarinoilla eri aikakausilta.

Uskonnot

Uskonnot osio sisältää tarinan maailmankaikkeuden synnystä, sekä yksityiskohtaiset kuvaukset Melnin eri jumalista.

Kalenteri

Kalenteri osio sisältää luonnollisestikin Melnin kalenterin. Lisäksi on tietoa eri tähtivuoroista ja joistakin erikoispäivistä. Osio sisältää myös tietoa eri taivaankappaleista, kuten kuista ja auringosta. Myös kuiden tarkat kiertoajat ja korkeudet on selitetty. Kuu-taulukon alapuolelta löytyy kuulaskuri, jonka avulla on helppo selvittää kuiden asema haluttuna päivänä.

Magia

Tämä osio on varsin laaja ja se sisältää kaiken tarvittavan tiedon aina magian synnystä ja käyttäytymisestä eri alueilla. Osiosta löytyvät myöskin tiedot eri velhotyypeistä, vihittyjen eri uskon filosofioista, sekä noidista. Myös tiedot psionikoista ja psyykkisistä voimista sisältyvät tähän osioon.

Myytit ja legendat

Tämä osio, kuten nimikin kertoo, sisältää Melnin tunnetuimpia myyttejä ja legendoja.

Valuutat

Tässä osiossa kerrotaan Melnin valuutoista sekä rahasysteemistä. Osio sisältää myöskin esinetietokannan, jonka avulla on helppo selvittää eri esineiden hinnat halutun kulttuurin valuutassa.

Sekalaista

Sekalaista osioon kerätään kaikkea sekalaista materiaalia, joka ei varsinaisesti kuulu mihinkään muuhun osioon ja on liian pientä kokonaan omalle osiolle. Tästä osiosta voit löytää mm. pikku apuohjelmia, kuten Kohtaamis-Generaattorin, etäisyyslaskurin, esinetietokannan ja kuulaskurin. Lisäksi täältä löytyvät ladattavat tiedostot, kuten tulostettavat PDF versiot eri osioiden teksteistä.

Forum

Forumillamme voit vapaasti ottaa osaa keskusteluihin roolipelaamiseen liittyvistä asioista, postittaa omia ehdotuksia tai kysymyksiä, tai jopa aloittaa pelin tai tarinan.

Arkana-chat

Chat-pelaamiseen tarkoitettu paikka. Täällä voivat myös fantasiasta ja roolipeleistä kiinnostuneet keskustella asioista ja tutustua toisiinsa.